Хасково

След кошмарното лято на пожари Николай Вълчев стана Пожарникар на годината – ВИДЕО

Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково комисар Николай Вълчев е носител на титлата Пожарникар на годината. Той беше награден от министър Христо Терзийски и с почетното отличие на МВР „За доблест и заслуги“ I степен.

През изминалата година комисар Вълчев лично ръководи погасяването на мащабните полски и горски пожари на територията на общините Свиленград, Любимец и Ивайловград, припомнят от МВР.

Лятото на 2020 година беше едно от най-пожароопасните. В Хасковска област изгоряха десетки хиляди декари площи, сред които и много гори. Един от най-големите пожари обхвана територия от над 50 000 декара в района на турската граница.

Пожар

„Годината, която измина, бе сложна, но пожарникарите и спасителите съумяха да се справят с предизвикателствата, включително с дейностите, свързани със здравната криза. Лично се убедих в работата на екипа на комисар Николай Вълчев, при големите пожари от последното лято на територията на област Хасково. Щастлив съм, че именно той е носител на тази престижна награда“, каза министър Терзийски.

Конкурсът „Пожарникар на годината“ се провежда за 26-и пореден път.

2 коментара

  1. Сромен професионалист и ГОЛЯМ ЧОВЕК. Много помагаше на Симеоновград преди 5-6 години, когато едни интриганти и дребни душевно човеченца, палеха умишлено горите. Заслужено признание! Да му е честито!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button