Хасково

След кошмарното лято на пожари Николай Вълчев стана Пожарникар на годината – ВИДЕО

Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково комисар Николай Вълчев е носител на титлата Пожарникар на годината. Той беше награден от министър Христо Терзийски и с почетното отличие на МВР „За доблест и заслуги“ I степен.

През изминалата година комисар Вълчев лично ръководи погасяването на мащабните полски и горски пожари на територията на общините Свиленград, Любимец и Ивайловград, припомнят от МВР.

Лятото на 2020 година беше едно от най-пожароопасните. В Хасковска област изгоряха десетки хиляди декари площи, сред които и много гори. Един от най-големите пожари обхвана територия от над 50 000 декара в района на турската граница.

Пожар

„Годината, която измина, бе сложна, но пожарникарите и спасителите съумяха да се справят с предизвикателствата, включително с дейностите, свързани със здравната криза. Лично се убедих в работата на екипа на комисар Николай Вълчев, при големите пожари от последното лято на територията на област Хасково. Щастлив съм, че именно той е носител на тази престижна награда“, каза министър Терзийски.

Конкурсът „Пожарникар на годината“ се провежда за 26-и пореден път.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.02.2021 15:08 15:08

Сромен професионалист и ГОЛЯМ ЧОВЕК. Много помагаше на Симеоновград преди 5-6 години, когато едни интриганти и дребни душевно човеченца, палеха умишлено горите. Заслужено признание! Да му е честито!

Анонимен
Анонимен
19.02.2021 10:14 10:14

Какъв професионалист?! Цял ден подпира бюрото.

Back to top button