Регион

Съдът отмени 20 000 лв. глоба заради спрени на границата 137 тона отпадъци

Свиленградският районен съд отмени глобата от 20 000 лв., наложена от РИОСВ – Хасково, на фирма от пловдивското село Марково.

Haskovo.info припомня, че дружеството беше санкционирано като получател на 137 тона отпадъци от пластмаса и метал, които през юни бяха задържани с 6 тира с турска регистрация на ГКПП „Капитан Андреево“. Глобата е заради липсващи документи, сред които е договор за оползотворяване.

Камиони

Според съда обаче няма безспорни доказателства, че фирмата е получател на отпадъка. От дружеството твърдят, че през 2020 г. не са извършвали търговска дейност. Фирмата била посочена като получател в документи, които не били съставени от нея. Така съдът отменя като неправилно и незаконосъобразно наказателното постановление и осъжда РИОСВ да заплати на жалбоподателя 1 000 лв., представляващи разноски за адвокат.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button