Регион

Направиха първа копка на новата църква в село Георги Добрево

Първа копка на новия православен храм „Св. Апостоли Петър и Павел“ беше направена днес в село Георги Добрево, съобщават от община Любимец.

Преди това беше отслужена литургия в центъра на селото. След това архимандрит Богослов – протосингел на Старозагорската епархия даде началото на първата копка и благослови начинанието, като пожела здраве и добруване на хората. Отец Караджонов заедно с кмета на селото Александър Карачобанов положиха основополагащ камък на бъдещия православен храм.

Църква

След официалната церемония отецът съобщи, че от името на анонимен дарител връчва почти двуметров позлатен християнски кръст, който ще бъде монтиран на купола на новата църква. Присъстващи дариха 1 670 лв., като се очакват и още дарители.

Църква

Както Haskovo.info писа, сегашната църква в селото, която е изградена веднага след Освобождението на България от турско робство е в окаяно състояние. Поради опасност от срутване там е невъзможно да се отслужват църковни служби и да влизат миряни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button