Заради Обединени патриоти РИК ще определи състава на секциите в община Хасково

Хасково

Партиите не се разбраха за състава на секционните избирателни комисии по време на консултациите в община Хасково, съобщават от кметството.

Консенсус не беше постигнат, защото Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ не излезе с общо предложение. Така общо 1 253 места в секциите в общината ще бъдат определени от Районната избирателна комисия. За целта предложенията на партиите ще бъдат изпратени в РИК. В консултациите днес участваха представители на ГЕРБ, „БСП за България“, „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“, ДПС, „Воля“, „Демократична България – Обединение“.

Консултации

Haskovo.info припомня, че РИК вече разпредели местата в СИК между партиите и коалициите на територията на община Хасково. ГЕРБ ще имат 450 членове, „БСП за България“ – 331, ДПС, „Воля“ и „Обединени патриоти“ – по 149, както и „Демократична България – Обединение“ – 25 членове. Разпределено е и ръководството (председател, зам.-председател, секретар) в СИК. ГЕРБ и БСП ще имат по 149 в ръководството, ДПС – 64, „Обединени патриоти“ – 54, „Воля“ – 31, а „Демократична България – Обединение“ няма да има представители в ръководството.

Представителите на партиите и коалициите в Димитровград пък се разбраха за състава на секционните комисии, съобщават от кметството. На територията на община Димитровград броят на избирателните секции остава 91. 753 ще са членовете на СИК. Най-много ще има ГЕРБ – 268 места, следвана от БСП със 197. С по 91 места в комисиите ще разполагат „Обединени патриоти“, ДПС и „Воля“, като 15 места ще има „Демократична България – Обединение“.

Консултации

Съгласно изчислителната процедура към методическите указания за определяне съставите на СИК ДПС, „Обединени патриоти“ и „Воля“ получават по един член във всяка секционна комисия на територията на общината. Коалиция „Демократична България – Обединение“, представени само в Европейския парламент получават до 2% от общия брой членове на СИК за цялата община.

 

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.