Хасково

Вампирите пратиха Вазов в зоната на здрача

БиблиотекатаИсториите за вампири са най-търсеното четиво от учениците през лятната ваканция след задължителната литература, установи проверка на Haskovo.info в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“. Нейният детски отдел разполага с над 30 екземпляра от всяко заглавие в списъците от книги за новата учебна година. Въпреки това те се оказват недостатъчни, затова служителките в отдела дават не повече от две задължителни заглавия наведнъж, за да има и за останалите ученици. 

Според библиотекарката Елена Атанасова малките читатели са по-активни, защото са по-изпълнителни. Освен ученици в библиотеката често идват и амбициозни родители, които заемат книги за своите деца. Макар че повечето малчугани предпочитат да седят вкъщи пред компютъра, други вече бързат да си набавят книги от задължителния училищен списък.

АнитаСред тях е и Анита, която наесен ще бъде в 6 клас. Тя учи в ОУ „Иван Рилски“ и е редовна читателка в детския отдел още от предучилищна възраст. Любимото й занимание през лятото, а и не само тогава, е четенето. „Обичам да стоя пред компютъра, но ми е по-интересно да разбера как завършва някоя книга“, сподели 11-годишната ученичка, която познават всички библиотекарки.

По принцип Анита чете препоръчаните от нейната учителка заглавия, но не се ограничава единствено с тях. Макар че любимата й авторка е Кати Касиди бъдещата шестокласничка признава, че и тя е фенка на вампирските истории и сагата „Здрач“ на Стефани Майер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button