Регион

Контрабандни смартфони за 97 000 лв. откриха в коли на Капитан Андреево

277 контрабандни смартфона за близо 97 000 лв. са открити при проверки на леки автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При единия от случаите лек автомобил Ауди с хасковска регистрация пристигнал на пункта на път от България за Турция. Шофьорът и неговата спътница заявили, че не пренасят лични вещи, стоки и валутни ценности. Колата е селектирана за щателна проверка. След сканиране с рентгенова апаратура и физически контрол митничарите открили около двигателя на колата 145 мобилни телефона.

При втория случай телефоните са открити при проверка на излизащ от страната Фолксваген със сливенска регистрация. В автомобила пътували шофьорът и четиримата му спътници – една жена и трима мъже, всички български граждани. Жената била укрила в дамската си чанта, в джобовете на дрехите и по тялото си 132 смартфона.

Телефоните са задържани, а на нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button