Любопитно

Отличиха димитровградската Езикова гимназия за активен посланик на Европейския парламент

Бюрото на Европейския парламент в България посочи Езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград като едно от трите учебни заведения, най-активни в Програмата за училища-посланици на ЕП.

В условията на дистанционно обучение гимназията е организирала три открити урока, последвани от дискусии, с които училището отбелязва Международния ден на образованието, Европейския ден на личните данни и Международния възпоменателен ден на жертвите от Холокоста. Трима представители са обсъдили европейските младежки политики в националния ефир.

В програмата за училища-посланици на Европейския парламент са включени 93 училища в страната. Както Haskovo.info писа, тя е насочена към ученици в гимназиалния етап на обучение от средни и професионални училища и цели да подобри осведомеността относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарната демокрация. Програмата се стреми да разясни на младежите техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на Европейския парламент, както и да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button