Регион

Откриха 51 700 цигари в тайници на камиони на Капитан Андреево

51 700 цигари са открити в тайници на товарни автомобили при проверки на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите камион с турска регистрация е пристигнал на пункта от Турция. Той е пролъчен с рентгенова апаратура, при което е открита съмнителна плътност в резервната гума. След демонтаж на гумите са открити 30 000 цигари от различни марки, без български акцизен бандерол.

В друг турски камион на различни места в шофьорската кабина са открити 2 700 цигари. Във въздуховодите на хладилен камион с чужда регистрация, влизащ в страната от Турция пък са намерени 19 000 цигари.

Контрабандните цигари са задържани. На турските шофьори са съставени актове.

От началото на февруари са задържани близо 270 000 безакцизни цигари. По-голяма част са иззети от преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии. Друга част са открити при щателни митнически проверки, а на нарушителите са съставени общо 90 акта по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button