Обявиха ученически конкурс за 125 г. тракийско движение

Любопитно

Съюзът на тракийските дружества в България обяви национален ученически конкурс за есе, посветен на 125 години организирано тракийско движение в България. Това съобщи председателят на тракийското дружество в Хасково Кирил Сарджев. Съорганизатори са Синдикатът на българските учители и Тракийският научен институт.

Целта на конкурса е да насърчи младите хора да проучат събития от местната и националната история, паметници и исторически местности, изявени фигури и обикновени хора, свързани с борбата на тракийските българи за национално освобождение и обединение. Тема на есетата може да бъде и съдбата на тракийските бежанци, намерили подслон в майката-родина, но запазили спомена за родния край и родовия си корен.

В конкурса могат да участват ученици на възраст от 14 до 19 години. Есетата трябва да бъдат в обем до 15 стандартни страници. Крайният срок за изпращане на разработките е 31 март 2021 г.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.