Регион

„Батак“ в и около язовира край Светлина, няма риба

Кутийки от бираЯзовирът край село Светлина тъне в мръсотия. Боклукът е не само във водата, но и по бреговете. Виновни за това са хората, които търсят прохлада край язовира през почивните дни и оставят отпадъците си там, оплакаха се пред Haskovo.info рибари.

Бреговете на язовира са превърнати в импровизирано бунище. Изхвърлени кутийки от бира има навсякъде с изключение на определените за това места, а огнищата, предвидени за обществено използване са видимо непочистени.

Рибарите са притеснениМръсотията влияе и на популацията на рибата и във водите на язовира е останала предимно слънчевка. Тя е хищна риба и изяжда останалите видове, обясниха разтревожените рибари.

Заради проблемите уловът е намалял значително. Повечето рибари се прибират с празни ръце и с пожелания да им върви на следващият ден.

 

 

 Бутилки  Огнище

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Валентин Ангелов
Валентин Ангелов
12.07.2010 13:16 13:16

Май е по-правилно да се напише „Батак в и ……..“ вместо „Батак във и …..“. Хайде да не се учим на граматика, но според мен, при вас всичко трябва да е точно! Желая Ви успех!!!

Валентин Ангелов
Валентин Ангелов
12.07.2010 15:29 15:29

Браво!!! Бързо действате, но така трябва! Надявам се, че не се сърдите за забележката!

Анонимен
Анонимен
13.07.2010 9:08 9:08

РАБОТЯ ТАМ НА ЕДНО ЗАВЕДЕНИЕ БЛИЗО ДО ЯЗОВИРА И ГИ ГЛЕДАМ ТИЯ ИЗРОДИ КАК ЗАМЪРСЯВАТ ХУБАВАТА НИ ПРИРОДА.ТАКИВА КАТО ТЯХ ТРЯБВА ДА СЕ УНИЩОЖАВАТ ЗА ДА НАМАЛЕЯТ ИЗРОДИТЕ.НО КАК ДА СЕ УНИЩОЖАТ.КОГАТО СЕ СЛОЖИ ОХРАНА ОТ ЯКИ МОМЧЕТА И ДА ИМ НАБИВАТ КАНЧЕТО НА ВСЯКО ХВЪРЛЕНО БОКЛУЧЕ.

Back to top button