Любопитно

Петя Карабакалова издаде третата си книга „Рисунка на детството“

„Рисунка на детството“ е заглавието на новата книга на харманлийката Петя Карабакалова, която пише най-вече за децата, но в поезията й не убягват и злободневните въпроси на нашето съвремие.

Първата част на сборника съдържа римувани послания по темите семейство, християнство, родолюбие, сезони, празници. Авторката е публикувала и сценарии за театрални и музикални драматизации, за тържества по различни поводи в детската градина и училище. Специалистите определят сборника като сполучливо помагало във възпитателната работа на педагози и родители.

В третата част на книгата е представена авторска поезия, израз на емоции, съмнения, непримиримост към житейските неправди. Ласкави отзиви за творчеството на Карабакалова от известни имена в българската култура допълват страниците.

Потомствен музикант, музикален педагог и магистър по артмениджмънт, Петя Карабакалова е известна в творческите кръгове и като композитор на детски песни. Тя е създател на детската вокална група „Щастливци“, наричана пеещата визитка на Харманли. Песните й за деца по нейни текстове са събрани в СD албумите „Усмихни се“, „Сезони“, „Обичам те, България“, „Снощи на герана бях“, „Родино“, „Рано ранила Гергана“ и др.

След „Да успяваме да сме добри“ и „Българче“, „Рисунка на детството“ е третата книга на даровитата харманлийка, чието име е познато и от страниците на педагогически списания и други издания. Творческият й актив успешно навлиза в учебни програми по музика: в електронни учебници, печатни помагала и в дискове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button