Хасково

Обжалват в съда такса смет и данък недвижими имоти в Хасково

Три дела са насрочени в Хасковския административен съд по жалби на граждани и фирми срещу такса смет и данък недвижими имоти в Хасково и такса смет в Димитровград, съобщават от ХАС.

Делото срещу решението на хасковския общински съвет, с което е одобрена план-сметката за разходите по сметосъбирането, транспортирането и третирането на битовите отпадъци в община Хасково за 2021 г. е насрочено за 17 март. Атакува се размерът на таксата за битови отпадъци за населението на Хасково, за тези в IV зона, местностите „Кенана“, „Куба“, „Туристическа хижа“, V зона и за всички нежилищни имоти на предприятия.

За същия ден е насрочено и заседание по жалба против разпоредби от Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Хасково, отнасящи се за размера на данък недвижими имоти и условието за недължимост на данъка върху наследствата.

На 10 март в административния съд ще се гледа дело по жалба срещу решение на димитровградския общински съвет, отнасящо се за размера на такса смет в Димитровград и село Бодрово.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кенанец
Кенанец
01.03.2021 16:31 16:31

Правилно! Нека Община Хасково докаже защо ще начислява както в останалата част от града – за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване – 1 ‰. Не съм видял в Кенана чистачи или почистване на снега. А за за събиране и транспортиране на битови отпадъци дори промилът е по-висок. На Кенана няма улици, няма контейнери!

Back to top button