Хасково

Нова измама: Имам да взимам наследство от Гърция, дай 10 000 лева за глоби

Мъж и жена са задържани в Хасково за измама. Криминалистите арестували 48-годишния мъж и 37-годишната жена, които взели 10 000 лева от 80-годишен човек и искали още толкова, съобщават от полицията.

Всичко започва в края на миналия месец, когато възрастният човек пътувал от Хасково за селото, където живее. В автобуса се заговорил с жената, която се представила като Златка. Тя му разказала, че има да получава 70 000 лева от Гърция като наследство от покойната си майка. Парите обаче били запорирани и тя трябвало да плати 10 000 лева глоби, за да освободят сумата.

Доверчивият старец повярвал на думите й и отишъл в банка, където изтеглил от сметката си 10 000 лева и вчера й ги дал.

След това комуникацията с двамата измамници била преустановена и така 80-годишният мъж разбрал, че е станал жертва. Имало уговорка той да изтегли още 10 000 лева, но вместо това подал сигнал в полицията.

След издирване днес криминалистите установили двамата измамници и ги задържали. В тях са открити 5 000 лева и близо 1 500 британски лири – част от предадената вчера сума.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button