Хасково

Хасковлии извиха дълга опашка с цветя на 3 март, 30-метрово знаме в Димитровград

Хасковлии извиха дълга опашка пред паметника на Незнайния воин за националния празник Трети март.

Малки и големи положиха венци и цветя пред паметника за 143-годишнината от Освобождението на България. Националният химн изпълни солистът на Държавна опера – Стара Загора Александър Марулев. Всички бяха поздравени с празника от кмета Станислав Дечев. Водещ беше Емануил Костадинов.

Празник

Празникът започна с тържествена церемония по издигане на Националното знаме пред сградата на общината. Това стана с участието на духовия оркестър и хасковски военнослужещи. Командващ ритуала беше капитан Захари Генев, а началникът на щаба майор Георги Георгиев прие строя.

Тържествен ритуал и 30-метрово знаме в Димитровград

Димитровград отбеляза тържествено националния празник Трети март.

Празник

На площад „България“ беше издигнато националното знаме с участието на хасковски военнослужещи и забавно-духовия оркестър. Всички бяха поздравени от кмета Иво Димов.

Празник

За празника на сградата на кметството е спуснато 30-метрово знаме. От общината раздадоха на гражданите, които дойдоха на площада знаменца. Haskovo.info припомня, че 1 200 от тях вече получиха и малчуганите в детските градини.

Последва шествие по централния булевард „България“ до плочата на Освободителите, където бяха поднесени венци и цветя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Странджата
Странджата
04.03.2021 8:32 8:32

а защо нямаше заря в Хасково? още ли се страхуваме да не накривим на някой шапката? 143 години не стигат ли?! затова ли гинаха по полетата бойни нашите деди? СРАМОТА!

Back to top button