Ученици разпънаха 16-метрово знаме в Свиленград

Любопитно

16-метрово знаме разпънаха в навечерието на Трети март близо 40 ученици от свиленградското СУ „Д-р Петър Берон“.

Трикольорът тежи над 15 кг. и е с внушителните размери от 16 м дължина и 9 м ширина. Знамето ще краси сградата на училището в празничните дни около Трети март.

Учениците от хасковското ОУ „Шандор Петьофи“ пък отбелязаха 143 години от Освобождението на България в свое авторско предаване, посветено на различни празници и обичаи. В канала „Междучасие“, който се излъчва онлайн, учениците отбелязаха националния празник с преки включвания от знакови за Освобождението места. Сред тях са Шипка, паметникът на Незнайния воин в Хасково, както и морената. В училището е подредена изложбата „Освобождение“. Имаше още фотоизложба, рецитал и презентации.

Деца отбелязаха Трети март и в община Минерални бани. Тържествената церемония се състоя пред паметника на Христо Ботев и Васил Левски в село Спахиево, където бяха поднесени цветя.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.