Регион

„Innovaone“ спечели първо място на международно технологично състезание

Отборът на „Innovaone“ – Харманли в тандем с „Аз Буки ML“ спечели първото място от престижното международно технологично състезание, организирано от студенти от Американския университет в България.

„Наск AUBG“ е един от най-известните хакатони в България. Заради пандемията състезанието по иновации се проведе онлайн. „Innovaone“ спечели първото място в надпревара със студентски отбори от България, Македония, Германия и Румъния.

В отбора на победителите са 15-годишният Радостин Чолаков от Математическа гимназия – Пловдив и неговата „Аз Буки ML“, Дарко Тачев на 16 г. от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково, Христо Хубенов, който е на 18 г. от СУ „Неофит Рилски“ в Харманли и техният ръководител Емануил Манолов, от същото училище, като тримата са от „Innovaone“.

Те спечелиха със системата GeoShare, която дава данни за местоположението на гражданите, събирани чрез мобилно приложение, като се запазва анонимността на хората. Със събраните данни общините ще могат по-добре да оценяват поведението на гражданите. За първенците има финансова и предметни награди.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button