Любопитно

Министерството на културата награди читалищни дейци от Хасковско

Министерството на културата удостои с почетна грамота деятели в Хасковска област за принос в развитието и утвърждаването на читалищното дело и по повод Деня на любителското творчество и художествената самодейност.

Грамоти получават Петя Милушева, която от дълги години ръководи формация за бални танци при народно читалище „Заря 1858“ и Златка Тимонова, хореограф на ансамбъл „Златна Тракия“ при народно читалище „Иван Вазов – 1978“ в Хасково.

В списъка на отличените са музикантите Петя Карабакалова – художествен ръководител на СНЦ „Щастливци“ при народно читалище „Дружба – 1870“ в Харманли, за чиято трета книга Haskovo.info писа, Елена Грудева – диригент на Камерна формация „Армира“ и ръководител на Клуб „Приятели на музиката“ – Viva la musica в Ивайловград. Руси Стайков – художествен ръководител на вокалната група „Водолей“ при народно читалище „Развитие – 1882“ в Симеоновград.

Награди има и за Ирина Костадинова, ръководител на танцов състав „Тракия“ при народно читалище „Христо Ботев – 1902“ в Димитровград, Вълчо Янев – режисьор на театъра на комедията „Велко Кънев“ при народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ в Тополовград, Тенчо Пасев – ръководител на самодейните състави при народно читалище „Будилник – 1903“ в село Сусам, община Минерални бани, Галина Христова – хореограф при народно читалище „Братолюбие – 1884“ в Любимец.

Имената на отличените бяха обявени на пресконференция в столицата по повод 165 години общонародно читалищно дело и 110 години от основаването на Съюза на народните читалища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button