Хасково

Над 350 тома дарение в читалище „Н.Й.Вапцаров“

Ива Томова

Ива Томова

С 350 тома книги се увеличи фонда на библиотеката на читалище „Никола Вапцаров“ в хасквския кв. „Овчарски“ от началото на седмицата, съобщи за Haskovo.info секретарят на културното средище Ива Томова.

От Регионалния читалищен съвет с председател Александър Милушев културното средище е получило като дарение 311 тома, сред които събраните съчинения на Елин Пелин, произведения на Павел Вежинов, Димитър Талев, 22 тома на Иван Вазов, художествена, детска и специализирана литература. 

В началото на седмицата от Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ са дарени 55 тома. Сред тях са биографията на Тодор Живков, класически, детски книги и произведения на съвременни български автори като Ивайло Петров и броеве на литературното списание“Везни“. Славка Янева, която е член на читалищното настоятелство, е дарила втори том на книгата „Най-известните граждани на Хасково“.

Около 9000 тома наброява фондът на библиотеката към читалището. От началото на тази година със собствени средства са закупени 24 тома на обща стойност 150 лв. Сред тях са заглавия на хитови автори като Дан Браун , Сидни Шелдън, Нора Робъртс, детска учебна литература и енциклопедии. 

Редовните читатели на кварталната библиотека са около 100. През лятото децата търсят основно произведения, които се изучават в училище и енциклопедии, а възрастните- любовни романи, криминалета и книги на съвременни автори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button