Регион

В Свиленград искат кръгово по пътя за Гърция

Кръгово кръстовище да бъде изградено в района на кв. „Капитан Петко войдова“ в Свиленград е одобрено на заседание на Областната комисия по безопасност на движението.

Става въпрос за кръстовището, където се пресичат пътят от магистрала „Марица“ към пункта с Гърция и старото трасе на Е80. Искането е от страна на Община Свиленград и е мотивирано с това, че там стават много катастрофи. Подкрепа за искането е дошло и от полицията в лицето на директора на ОД на МВР Ангел Цанков.

По време на заседанието от Пътна полиция са докладвали, че за първите два месеца на годината в Хасковска област са станали 33 тежки катастрофи с 49 пострадали и 1 загинал. През същия период на миналата година инцидентите са били 39 с 60 пострадали и 1 загинал.

Междувременно правителството гласува днес формално да бъде изменено трасето на път I-8, който минава през града. По документи той се води по вътрешни улици, макар че отдавна минава през околовръстно шосе. С решението старото трасе се обявява за публична общинска собственост, а новото – за държавна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button