Хасково

62 000 лв. надвнесени данъци възстанови НАП – Хасково

За по-малко от два месеца са възстановени 62 000 лв. надвнесени данъци на хора с право на различни данъчни облекчения, съобщават от хасковския офис на НАП.

Основната причина е отглеждане на непълнолетни деца, както и ипотечни кредити, взети от млади семейства, намалена работоспособност с решение на ТЕЛК, направени доброволни вноски в пенсионни фондове и застраховки „Живот“. От тази година хората с надвнесени данъци могат да се разпореждат със сумите дали да им бъдат възстановени или да останат по тяхната данъчно-осигурителна сметка за бъдещи плащания към бюджета.

Почти 1 000 са приетите до тази сутрин декларации за доходи. 200 от тях са подадени на място в салона за клиенти на НАП, 64 са чрез „Български пощи“ – на гише в пощенска станция и по пощата като писмо, а останалите над 700 са получени онлайн с ПИК и електронен подпис.

Потребителите, които имат персонален идентификационен код или електронен подпис ще могат да се възползват от 8 март от предварително попълнена данъчна декларация, която ще е достъпна в сайта на НАП. В нея ще има нанесена информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, субсидии, изплатени на земеделски производители, както и доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button