Хасково

В разгара на лятото ядем 2 пъти по-малко сладолед от преди година

Продавачка на сладоледВ разгара на лятото продажбите на сладолед са спаднали значително, установи проверка на Haskovo.info. В сравнение с миналата година сега се продава два пъти по-малко.

Средният дневен оборот на щанд на главната улица в града е около 200 лв, разказаха търговците. Според тях основната причина за по-слабите продажби са не чак толкова високите температури и дъждът в последните седмици.

От по-скъпите марки купуват предимно чужденци, дошли тук на почивка, а най-предпочитаните сладоледи са тези с вкус на пъпеш, шоколад и ванилия, разказа Роза Петрова.

Йорданка ПетеваХасковлии предпочитат да дадат 60 ст и да ядат сладолед от машина, който е доста по-евтин.

Доста хора вече предпочитат да пазаруват сладолед на едро, за да им излезе по-евтино. Имам редовно сладолед във фризера си -сина ми ми купува от големите кутии, коментира Йорданка Петева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button