Регион

Подменят водопроводната мрежа в Димитровград

Полагането на тръбитеИзкопните работи по подмяната на водопроводната мрежа на димитровградските кварталите „Черноконево“, „Вулкан“, „Марийно“, „Изток“ 1 и „Изток“ 2 стартираха, съобщават от общината. Дейностите са част от проект „Рехабилитация на водоснабдителната мрежа по левия бряг на река Марица“.

Стойността му е 2 037 200.00 евро. Парите са отпуснати от програма ИСПА, Европейската инвестиционна банка и националния бюджет. Общата дължина на подменената водопроводна мрежа, включваща в себе си главни и второстепенни артерии, ще бъде 43 км, като отклоненията до сградите ще се подменят до водомерите. Полаганите нови тръби са направени от полиетилен с висока плътност от ø 110 до ø 160.

По време на полагането на новите тръби съществува опасност от режим на водата, но това няма да бъде задълго. Ако се случи да има консуматори, които ще бъдат по-продължително без вода, временно ще се прекарва колектор до тях от близка улица.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
марийно
марийно
19.07.2010 23:30 23:30

Благодарност и признателност от името на жителите на кв. Марийно за всеотдайната работа за благото на квартала на кметския наместник г-жа Петя Петкова! С пожелание за повече управници като нея!

Back to top button