Хасково

Всяка пета катастрофа заради превишена скорост взема по една жертва

На 5 юни катастрофа по пътя Хаково-Харманли отне човешки живот

На 5 юни катастрофа по пътя Хаково-Харманли отне човешки живот

620 катастрофи с 13 загинали и 74 ранени са станали през изминалото шестмесечие на територията на хасковска област, съобщават от полицията. В сравнение със същия период на миналата година пътно-транспортните произшествия са намалели, но са се увеличили жертвите на пътя. Катастрофите с материални щети са 546. 

Основната причина за пътните инциденти е несъобразената скорост. Тежестта на тези произшествия се измерва с 1 убит на всяко 5-то ПТП. Следват отнемане предимство и употреба на алкохол. Според анализа на пътните полицаи, най-много тежки катастрофи стават в обедните часове в четвъртък, събота и неделя

През първото полугодие са регистрирани 13 734 нарушения на закона за движение по пътищата. Констатираните нарушения са санкционирани с 5594 акта и 5961 глоби по фиш.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button