Любопитно

Кандидатстват за финансиране на културни проекти в Хасково до края на месеца

Проекти в областта на местната култура се подават в първия етап до 31 март, съобщават от община Хасково.

Вторият етап е до 31 май. Предвидени са 170 000 лв. Вторият етап обаче се провежда само при наличие на остатък от неразпределени средства.

От 2021 г. чрез Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в община Хасково се дава възможност за финансиране на утвърдени значими събития. Става въпрос за традиционни фестивали с минимум 5-годишна история на провеждане в Хасково и които допринасят за културата, туризма и икономиката на града. Отчетът за направените разходи се представя в деловодството на общината най-късно до 30 дни след приключване на дейностите по всеки одобрен проект. В противен случай те трябва да възстановят средствата в срок до 15 дни след получаване на писмено уведомление от страна на комисията.

До 15 март пък могат да се подават предложения за членове на експертната комисия за разпределение на финансовото подпомагане, които трябва да са с опит и дейност в областта на културата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button