Хасково

НАП Хасково събра 400 000 лева от фирми с разсрочени задължения

НАП ХасковоБлизо 400 000 лева са събрали публичните изпълнители на НАП в Хасково от фирми с разсрочени данъчни задължения, съобщиха за Haskovo.info от приходната агенция.

Сумата е внесена в републиканския бюджет след издаването на шест разрешения за така наречени неотложни плащания. Това е споразумение между държавата и длъжника за начина на погасяване на неговите дългове към хазната. Всички дружества, които изпитват временни затруднения да платят задълженията си, могат да поискат издаване на такова разрешение от НАП.

То позволява част от постъпващите по запорираната сметка на длъжника суми да останат на негово разположение, за да може той да се разплаща със своите контрагенти. Най-често между 10 и 20 % от всички постъпления по банковата сметка на дружеството, което е в затруднение, отиват за погасяване на данъчните или осигурителни дългове, а останалите пари се използват за неотложни плащания, свързани с основната му дейност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button