Любопитно

Хасковските ловци разселват още 250 фазана

Хасковското сдружение на ловците получи още 250 фазана за разселване в дивечовите полета. Птиците на възраст 270 дни пристигнаха от фазанарията „Долна Топчия“ край Елхово.

Фазаните бяха разпределени между Сусам, Корен, Войводово, Родопи, Въгларово и две ловни дружини в Хасково. Те ще прекарат известно време във волиери, за да се адаптират. За периода на приспособяване ловците са им осигурили храна и витамини. Местата, където ще бъдат пуснати птиците, са прочистени от чакали и лисици.

Както Haskovo.info писа, преди две седмици сдружението в Хасково успешно разсели голямо количсство фазани и яребици. През летните месеци предстои ново обогатяване на ловните райони с фермено произведен пернат дивеч.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.03.2021 12:43 12:43

Тия тапаци да ги разселят в гората щото птиците летят из града в парковете, не знаят къде се намират защото не са диви животни. Миналия ден една котка ядеше фазан

Анонимен
Анонимен
09.03.2021 20:28 20:28
Отговор до  Анонимен

Някой да ти иска смотаното мнение

Back to top button