Любопитно

Абитуриенти от ПГДС поставиха пейки в парк „Ямача“ за патронния си празник

Зрелостниците от 12 В клас на хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ изработиха пейки за отдих, които вече са поставени в парк „Ямача“.

Инициативата им е посветена на патронния празник на училището. Абитуриентите са от специалност „Мебелно производство“ и се очаква скоро да изработят още 7 пейки от същия вид.

Днес се навършват 791 г. от битката при Клокотница, в която армията на цар Иван Асен II побеждава силите на епирския деспот кир Теодор Комнин. Тази сутрин всички бяха поздравени от директора Маргарита Топалова. Празничната програма включва онлайн инициативи, както и такива на открито.

ПГДС

Туристическият информационен център и учителите по история в ПГДС – Венера Димитрова и Марин Гегов подготвиха познавателна игра, с която учениците от 9 и 12 клас демонстрираха знанията си за исторически събития. Зрелостниците, разделени в 2 отбора, под ръководството на инж. Златина Стойнова и с помощта на геодезически уреди, търсиха точки със скрити знаци. Деветокласниците пък получиха свитъци с въпроси, които ги насочваха към паметници и макети в двора на училището, където да открият своите скрити „съкровища“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
09.03.2021 16:47 16:47

Браво!

Погледнете
Погледнете
09.03.2021 19:21 19:21

Не е добре да се пробиват дънерите на дърветата за захващането на пейките!

Back to top button