Хасково

В Хасково молбите за помощи за отопление ще се подават по квартали

Грета Иванова

Грета Иванова

За първи път тази година молбите за помощи за отопление в Хасково ще се приемат и в пунктове по кварталите. Идеята е на ръководството на областното „Социално подпомагане“, съобщи за Haskovo.info директорът Грета Иванова.

Със сигурност ще бъде открит пункт за приемане на молби в Здравния център в квартал „Република“, тъй като от тази част на града има най-много желаещи. Предстои анализ на броя на подаваните досега молби в другите квартали, за да се прецени дали и там да не се открият пунктове. Молби ще се приемат на място и по селата в региона

Целта е по този начин да се избегне струпването на хора в „Социално подпомагане“, обясни Иванова. Подаването на молби за помощи за отопление ще започне от първи август, месец по-късно в сравнение с миналата година, и ще продължи до 31-ви октомври.

Здравният център в Република

Здравният център в Република

Независимо дали хората ще се отопляват на твърдо гориво или с електрическа енергия, отпуснатата от държавата сума ще им бъде привеждана по сметка. Очаква се до края на този месец социалният министър да утвърди колко ще бъде тази сума. 

През миналия отоплителен сезон от общо 10 530 подали молби в областта помощ е отпусната на 7 770 социално слаби, припомни Грета Иванова. От тях само 249 са се отоплявали на твърдо гориво. Тогава максималният размер на отпусканата за целия отоплителен сезон помощ беше 276 лв. На самотно живеещ човек е отпускана помощ от около 136 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
www
www
16.07.2010 13:39 13:39

Да да само жителите на кв.Република се нужадаят,само те са социално слаби само тях трябва да подпомагаме…Това е България циганска държава

нуждаеща се
нуждаеща се
16.07.2010 16:13 16:13

В тази криза всяка помощ е важна

мими
мими
16.07.2010 17:03 17:03

Точно къде се намират пунктовете по квартали, къде ще се раздават помощите от БЧК и къде ще се подават молбите за отопление? Дайте график, повече инфо!

Back to top button