Хасково

Спешното с двама щатни лекари, пациенти викат лаборанти вкъщи

Спешно отделениеОт първи юли Спешно отделение на хасковската многопрофилна болница вече има втори лекар на щат, съобщи за Haskovo.info заместник- директорът по медицинската част д-р Мариан Запрянов. Това е д-р Жан Пейчев, който преди е давал само дежурства в отделението.

Haskovo.info припомня, че от първи април в продължение на 3 месеца в Спешно отделение имаше само един щатен лекар – завеждащият д-р Димитър Кючуков. В отделението има още две свободни места, толкова са те и в ОАРИЛ. „Идват лекари да търсят работа в болницата, но когато разберат, че свободни позиции има само в тези две отделения, отказват“, каза д-р Запрянов.

Според него причината за това е тежката и напрегната работа там. Иначе в Спешно отделение срещу заплащане от 80 лв. на смяна дават дежурства лекари обикновено от Второ и Трето вътрешно, както и от Детско отделение.

Няма постъпили писмени сигнали досега в кутията, поставена за тази цел на входа на Спешно отделение по предписание на Регионален център по здравеопазване след сигнал на Haskovo.info, съобщи още д-р Запрянов. На кутията има изписани и телефони и обикновено хората звънели на тях. Сред исканията на пациентите има и такива като например да се изпрати лаборант от болницата, който да вземе кръв на пациент от дома му. „Това ние не можем да направим, без болният да дойде на място при нас“, обясни зам.- директорът на лечебното заведение. По думите му обикновено тези обаждания са заради незнанието на хората.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
milen
milen
17.07.2010 13:43 13:43

kakvo iska

Back to top button