Хасково

В Хасковско започна ваксинацията на записаните през е-портала на здравното министерство

Тази сутрин в Хасковска област започна ваксинацията срещу COVID-19 на хората, които са се записали през информационната система на здравното министерство.

1 177 души от региона са се регистрирали за имунизация до края на март. 855 от тях желаят РНК ваксина, 253 не са отбелязали предпочитания, а останалите са заявили ваксината на AstraZeneka.

Хасково е един от малкото градове, където се поставят РНК ваксини на записаните в е-портала на министерството. В имунизационния кабинет на РЗИ -Хасково днес са подадени заявления за ваксинация от 23 души, като 20 са пожелали РНК ваксина и ще бъдат имунизирани с Pfizer/BioNTech. Към момента РЗИ разполага с тази ваксина. Наличните количества ще стигнат до края на седмицата, след което, ако не бъдат получени допълнителни ваксини, ще се премине изцяло на AstraZeneka. Продължава раздаването на тази ваксина на личните лекари.

Няколко души от записалите се са се отказали. Има и такива, които идват да питат за зелени коридори, но на този етап такива няма. Някои казаха, че нямат компютри и няма как да се запишат за ваксинация. Те бяха посъветвани да се обърнат към личните си лекари.

Ваксинацията ще се извършва във временните имунизацонни кабинета: МБАЛ -Хасково, МБАЛ – Хигия, РЗИ – Хасково, МБАЛ – Харманли, „Медицински център Диамедикъл – 2013“ в Димитровград, „Медицински център І“ в Свиленград и болницата в Любимец.

 

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button