Хасково

Нови италиански тополи ще заменят премахнатите край реката в Хасково

Нов вид италиански тополи ще заменят премахнатите опасни дървета край реката в Хасково. Това коментира пред Haskovo.info кметът Станислав Дечев, след като изсичането на тополите предизвика полемика в града.

Над 120 са опасните тополи, като 63 от тях са буквално изгнили и могат да паднат всеки момент. Това е констатирала проверката, изготвена миналата година. Заради това започва премахване на дърветата край реката. Все още има около 20, които трябва да бъдат отсечени. През последните 2 години 3 цели дървета и десетки клони паднаха при бурни ветрове.

Тополи

Покрай премахването на тополите са премахнати и друг вид дървета, които също са определени като опасни, след като тази зима от много от тях са се отчупили клони, обясни още Дечев.

Тополи

Новите тополи са мъжки и не цъфтят, което допълнително ще помогне за намаляване на пуха през пролетта, когато много хора се оплакват от алергии, каза още кметът на Хасково. Фиданките ще бъдат поръчани от български разсадници веднага щом времето позволи засаждането им. Те са с височина около 4 метра и се предполага, че до 2-3 години ще достигнат на височина съществуващите вече дървета.

Тополите в Хасково започват да се засаждат преди близо век, а голяма част от сега съществуващите са на повече от половин век и отдавна са минали възрастта, в която се развиват и достигат максималната си височина, посочи още Станислав Дечев.

13 коментара

  1. Разгеле да се обясни на народонаселението кой,по каква причина и с каква цел! И 5 години да са . Дървета са това, не храсти.Легендата говори ,че когато са засаждали прословутите мъхопускачки ( женски тополи) са били най-евтиния вариант . Явно и за това ,че са сериозен алерген е помислено . Този път -добре .

  2. Отврат !!!! Кой болен мозък нареди това ,от прост ,от .игански град сега станахме аборигенски ,ей Тъпо заминавай си с боко ,още малко ви остава да бъдете на власт !!!!

  3. Махайте ги тия опасни тополи, пък докато се посеят нови, хем ще паркираме там.

  4. добра новина за тополите, само дето вечер сме на тъмни улици,Защо уличното осветление угасна от 8 март насам?

  5. Така и така ще садите,вземете да смените червенолистните гадории в района на сградата на общината,срещу Билла и ДМ.Заменете ги със зеленина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button