Регион

Изграждат кислородна инсталация за COVID-отделенията в МБАЛ – Харманли

Кислородна инсталация за COVID-отделенията се изгражда в МБАЛ – Харманли, съобщават от кметстовото.

Това става с близо 26 000 лв., осигурени от общинския бюджет. Звената за пациенти с коронавирус се намират на първия и втория етаж във вътрешно отделение и това по гинекология, където досега липсваше кислородна инсталация, като се използваха преносими кислородни бутилки. Част от болните с COVID-19 имат дихателна недостатъчност и се нуждаят от кислородно лечение.

Новата кислородна инсталация достига до всяка болнична стая и спестява усилията по пренасянето на кислородни бутилки при необходимост. При пълно използване на капацитета инсталацията позволява работа до 30 часа на едно зареждане с кислородните бутилки. На всяко легло в COVID-отделенията има поставени вентили, с които се регулират литрите на кислород на пациента. Общината поема и разходите за закупуване на необходимия кислород.

В края на миналата година кметството осигури първата вноска от 80 000 лв. за закупуване на нов скенер за нуждите на болницата, както и 18 000 лв. за закупуването на медицински респиратор за пациенти с COVID-19.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
trrf
trrf
14.03.2021 18:31 18:31

заспал народ

Back to top button