Хасково

88 нови с коронавирус в Хасковско, заразени са лекари, учители и ученик

88 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковска област, трима са починали, а 38 са оздравели, съобщават от областния оперативен щаб. Поставени са 342 дози ваксина.

39 от заразените са в община Хасково, Свиленград – 22, Димитровград и Любимец – по 9, Харманли – 4, Тополовград и Ивайловград – по 2, Симеоновград – 1. Починали са две жени и мъж.

Сред положителните през последните дни са лекар в МБАЛ – Хасково, общопрактикуващ лекар в Хасково, учители и ученик. Заразен е гимназист в ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград и под карантина ще бъдат поставени ученици от XII В клас. Инфектиран е учител в ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково, като под карантина ще бъдат поставени ученици от I Е клас и 1 учител. Заразен е възпитател в училище „Любен Каравелов“ в Димитровград и под карантина ще бъдат поставени ученици от IV Б и IV В клас. Двама учители са положителни от Дневен център за деца с увреждания в Димитровград и под карантина ще бъдат поставени 6 потребители и 5 души персонал. Заразен е и един от педагогическия персонал от Дневен център за деца с тежки множествени увреждания в Свиленград, като под карантина ще бъдат поставени 10 потребители и 8 души персонал. Инфектиран е учител от ДГ №3 „Зорница“ в Хасково и под карантина ще бъдат поставени 23 деца, помощник възпитател и учител.

6 344 са потвърдените случаи на заразата в Хасковска област от началото на пандемията.
Хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 239. На домашно лечение са 1 276, починали са 381, а оздравелите са 4 438.

3 121 са новозаразените в страната при направени 17 277 теста. 95 са починали, а оздравелите са 1 734. 6 604 са настанени в болница, като 502 са в интензивни отделения. Поставени са 15 301 дози ваксина.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button