Хасково

Над 14 000 ученици са онлайн до 26 март в Хасковско

14 144 ученици от 5 до 12 клас от днес до 26 март са на онлайн обучение, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

От 5 до 7 клас са 6 158 деца, а от 8 до 12 клас – 7 986. Присъствено продължават да се обучават децата от 1 до 4 клас, които са 7 904, като 14 второкласници от училището в село Малево са под карантина и са онлайн.

Haskovo.info припомня, че решението за преминаването на учениците от 5 до 12 клас в електронна среда беше взето от областния оперативен щаб заради повишаващата се заболяемост от COVID-19 в региона. Прекратяват се и всички групови извънкласни занимания и дейности, организирани от училищата и образователни центрове. Останалите групови занимания засега могат да продължат да функционират. Продължават работа и детските градини.

В заведенията задължително трябва да се спазва дистанция от 1,5 метра между облегалките на столовете на съседни маси, а достъпът на непълнолетни се забранява без възрастен придружител. Фитнес залите могат да продължат да работят на 50% от капацитета си по предварителен график. Прекратява се и плановият прием в болниците.

Въведените от днес до 26 март противоепидемични мерки със заповед на РЗИ – Хасково – ТУК.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
заради добро управление в образованието!
заради добро управление в образованието!
12.03.2021 21:43 21:43

Калинка, калинка, калинка моя…

Back to top button