Хасково

70 фирми в Хасковско вече получиха подкрепа с оборотен капитал

70 фирми от Хасковска област вече са получили плащания по програмата за подкрепа с оборотен капитал, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Над 64 млн. лв. са изплатени на 5 440 дружества в страната, засегнати от противоепидемичните мерки. Частично одобрение са получили 3 фирми, а откази са постановени за 33 кандидати, тъй като не отговарят на изискванията за отпускане на помощта.

Подкрепата с оборотен капитал продължава и през март. Одобрените кандидати ще получат уведомление от НАП за участие в процедурата при новите условия. Фирмите ще трябва да представят допълнителна информация за оборотите си за февруари и март 2021 година, в случай че не са осъществявали дейност заради въведените със заповед на здравния министър противоепидемични мерки. На всяка от компаниите която е одобрена на първата фаза на Програмата, ще бъде изпратено уведомление. С него ще бъде поставен срок от 7 работни, в който да се добавят данните за оборотите за преустановените дейности в периода февруари и март тази година.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button