Хасково

Ученици от Хасковско са на националните кръгове на олимпиади, Стоян Малинин – лауреат по информатика

Допуснатите ученици до участие в националните кръгове на олимпиадите по английски език, испански език и астрономия обявиха от Министерството на образованието и науката.

9 ученици от Хасковска област достигнаха до последния етап на олимпиадата по английски език. При осмокласниците се класираха Александър Динков от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, Дарина Тонева от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково и Георги Панайотов от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково. Трима деветокласници също продължават напред – Божидар Станчев от димитровградската ПМГ, Габриела Данева и Момчил Марчев от хасковската Езикова гимназия. За националния кръг се класират още Виктория Георгиева в 10 клас от ЕГ „Асен Златаров“, Иван Димов в 11 клас на ПМГ – Димитровград и зрелостникът на хасковската Езикова гимназия Йоан-Марио Христов.

Трима ученици на хасковската Езикова гимназия са в националния кръг по испански език. Това са осмокласничката Даяна Добрева, Дениз Шабан и Ели Иванова в 11 клас.

На националния кръг по астрономия се класират трима от ПМГ – Хасково – Стела Бинева в 8 клас и седмокласниците Мартин Недев и Иван Гогов, както и Адриан Трачев в 7 клас на димитровградското СУ „Любен Каравелов“.

Зрелостникът Стоян Малинин ще се окичи със званието Лауреат на Националната олимпиада по информатика, съобщават от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково. Това става след отличното му представяне на финалния кръг на олимпиадата. Стоян ще е част от разширения национален отбор по информатика. Негов ръководител е Коля Петрова.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button