Хасково

Ем. Масларова: Аз съм за опрощаване на задълженията на майките

Емилия Масларова

Емилия Масларова

Аз съм за цялостно опрощаване на задълженията на майките„, заяви днес в Хасково депутатът от Коалиция за България Емилия Масларова. „След като можем да простим на законодателитте, можем да простим и на майките“, допълни тя.

По думите й миналата седмица тя се е опитала да се срещне с местни майки, но те са отказали тъй като не искали да се обвързват политически

Haskovo.info припомня, че промяната в Кодекса за социално осигуряване относно спирането на обезщетението за гледане на малко дете ако то бъде прието в ясла преди навършване на 2 години е от 2006 година, когато Емилия Масларова беше социален министър.

Още тогава казах, че текста не е достатъчно ясен и с приемането на този закон правим грешка„, заяви днес депутатът от Коалиция за България. По думите й не е редно да се поставят под общ знаменател майките, които настаняват децата си в дом и тези, които записват малчуганите си в ясла.

Позовавайки се на Указ 2773 от 1980 година Емилия Масларова посъветва майките да се обърнат към Общински съвет с молба за опрощаване на задълженията. Местният парламент имал законовата възможност да предложи на президента да амнистира дължимите суми на потърпевшите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мухъл
Мухъл
19.07.2010 16:47 16:47

Указ 2773 от 1980 година !

Back to top button