Избори 2021

Почетоха годишнината от смъртта на проф. Недялка Симеонова в Хасково

На 14 март се навършва годишнина от смъртта на родената в Хасково проф. Недялка Симеонова – първата българска цигуларка – виртуоз, обявена от американската критика през 20 – те години за една от трите най-добри цигуларки в света.

Тъжно е, че само в дни като днешния се сещаме за хората, прославили страната ни. А още по-тъжно е, че паметникът на една от най-популярните хасковлийки е безименен. Думите са на внука на проф. Недялка Симеонова – Филип Симеонов.

Симеонов е кандидат за народен представител от Коалиция „Демократична България – Обединение“ в Хасково и заедно с част от останалите в листата поднесоха венец пред паметника на виртуозната цигуларка в града.

„Толкова години по-късно се оказа, че паметникът е безименен. Искам да попитам общината защо този паметник остана безименен и ако не е това паметникът на баба ми, да направят нещо друго. На Сирни Заговезни, когато се иска прошка, искам да поискам прошка от баба ми за това, че толкова години паметникът й е останал безименен“, каза Симеонов.

Той обясни, че е в листата на „Демократична България“, защото това е обединението, в което се изповядват различни общи цели. Неговата цел е да направи така, че да няма закони, които да излъчват несправедливост, защото сега имало много примери как нещо е законно, но се оказва, че не е морално.

Филип Симеонов се обяви за децентрализация. „Не всички суми да влизат в един бюджет и после всеки кмет да отива да се моли, дори за един паметник. Това минава през промени на доста закони, но това е пътят, по който трябва да се върви“, допълни внукът на Недялка Симеонова и призова да се гласува за „Демократична България – Обединение“ с №11 в бюлетината и неговата преференция №115.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button