Регион

Пунктът за медицинска помощ в Капитан Андреево официален

ОткриванетоБългарско- турският пункт за подпомагане в Капитан Андреево бе открит официално днес от председателите на Българския червен кръст и Турския червен полумесец и областните управители на Хасково и Одрин.

В изпълнение на проекта са осигурени линейка и медицински екип, който да дежури 24 часа. Работата на медицинските екипи започна с демонстрация на първа помощ в една от къщичките поставени за целта. 

Костадин Христов от скоро е служител на Българския Червен Кръст, но вече е имал привилегията да спаси живот. „По стечение на обстоятелствата се наложи да спася човек от пристъп – гълташе си езика и получаваше гърчове. Тази работа ме удовлетворява“, обясни Костадин.

Предстои откриването на още няколко подобни пункта по пътя за Сърбия. Този в Капитан Андреево ще работи до края на лятото. Финансирането му е осигурено от турска страна за следващите 3 години.

Най-радостни от съществуването на пункта днес бяха чужденците, които получиха безплатна минерална вода. „Много сме доволни, това е много хубаво, радваме се че има подобни места, на които можем да почиваме по време на пътуването си“, коментираха пътуващите за Турция.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пациент
Пациент
20.07.2010 8:33 8:33

Това е просто харчене на пари, с възможност да се открадне една част от тези пари. Може и да помогнат на някой, но в общи линии за тази цел си има държавни служби, които не са отказали на никого помощ. Да са живи и здрави организаторите и реализаторите на проекта!

Back to top button