Регион

Кеймбридж стъпва в Димитровград

Красимир Кръстев

Красимир Кръстев

Езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград  става изпитен център към световно известния Университет Кеймбридж. Стартът е още тази есен. В гимназията ще могат да се явяват на писмен и устен изпит ученици от 2 до 12 клас, както и възрастни, изучаващи езика на Шекспир, обясни директорът Красимир Кръстев.

Знанията им ще бъдат оценявани от преподаватели от Великобритания, а успешно представилите се ще получават документ  за владеене на различни нива на английски език. Притежателите на сертификата ще могат да го ползват при кандидатстване в университет или за работно място.

Сертификатите на Кеймбридж FCE, CAE и CPЕ имат безсрочна валидност и са приравнени към Общата Европейска езикова рамка на Съвета на Европа.  Те са  най-престижната и ползваща се с огромна популярност квалификация за изучаващите английски като чужд език в цял свят. Годишно над 3 милиона души в 130 страни се възползват от уникалната възможност да докажат езиковата си компетентност чрез полагане на съответните изпити към университета Кеймбридж.

Димитровградската гимназия е единствена в Хасковска област със статут на база към 800-годишния университет.  Тя ще улеснява ученици и родители и от съседни региони, като пести време и финансови средства за пътуване до по-далечни изпитни центрове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button