Хасково

Предлагат да няма такси за предучилищните групи в градините в Хасково

Предложение за отпадане на таксите за предучилищните групи в детските градини е внесъл в общинския съвет кметът на Хасково Станислав Дечев. Ако то бъде прието родителите на 5 и 6-годишните няма да плащат по 1 лев на ден.

Предложението е на база решение на правителството от есента на миналата година, според което държавата ще покрива разходите за предучилищните групи. Анализ на хасковската администрация показва, че парите са достатъчни за всички 1 100 деца в тези групи да не се плащат такси.

„Община Хасково е една от малкото общини в България, която предлага напълно безплатна детска градина за всички деца от предучилищните групи. Това е пряка помощ за родителите и реална социална политика, която ще бъде усетена директно от семействата на над 1 100 деца. Успяхме да постигнем това, единствено благодарение на Правителството и мерките, които предприе Кабинетът на премиера Бойко Борисов за подпомагане на хората в тежката пандемична обстановка“, аргументира предложението си кметът на Хасково Станислав Дечев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Такси метър
Такси метър
17.03.2021 10:00 10:00

Обучението в предучилищното както и в училищното образование е безплатно. Левчето родителите го плащат за храна на децата си. Сега левчето ще се поеме от данъците на всички в общината. Голямо благодеяние с нашите пари! Джипкаджийска работа.

Анонимен
Анонимен
17.03.2021 13:17 13:17

Политик е синоним на – кучка. Обратен. Майкопродавец. Мерзавец. Лъжец. Измамник. По турски – гьонсурат. Когато и който да осакатите от тях – все е късно

Back to top button