Регион

Намериха над 3 кг. златни и сребърни накити в автобуси на границата

Над 3 кг. недекларирани златни и сребърни накити са открити при проверки на два автобуса на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция „Митници“.

При един от случаите на пункта пристигнал автобус с румънска регистрация с 22 пътници по редовната линия Истанбул – Букурещ. В подплатата на якето на румънец са открити четири полиетиленови плика, съдържащи 107 златни пръстена, медальона, синджира, гривни, обици. Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите с общо тегло 294.76 грама са от 14-каратово злато на стойност над 22 100 лева.

Недекларирани сребърни бижута с общо тегло 3 014 грама са открити в друг автобус с 23 пътници от Турция през България за Босна и Херцеговина. В картонени кутии от баклава и в чанта с дрехи митничарите открили 685 сребърни накити. Според експертизата изделията са сребърни проба 925 на обща стойност 12 056 лева. Установено е, че са на един от пътниците, босненски гражданин.

На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button