Хасково

70 военноинвалиди в Хасково получават храна в пандемията

Близо 70 членове на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите – дружество „Военноинвалид“ получават храна до дома си от община Хасково от началото на пандемията. Това става по споразумение с Министерството на отбраната.

В знак на благодарност кметът Станислав Дечев беше удостоен с грамота и почетен знак от Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България, съобщават от кметството. Отличията се присъждат за социалната подкрепа и работа с членовете на Съюза в Хасково. Организацията обединява военноинвалиди и пострадали по време на изпълнение на войнските си задължения, както и техните родители, съпрузи и деца. От тяхно име днес председателят на Управителния съвет Ненка Събева и председателят на Контролния съвет на организацията Екатерина Митева връчиха почетните отличия по повод 105 години от създаването на Съюза.

За социалната ангажираност и заслуги за осигуряване на социална помощ на членовете на съюза с грамоти бяха отличени още началникът на отдел „Социални дейности“ в община Хасково Златка Караджова и главният експерт „Социални дейности“ Маргарита Георгиева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хасковлия
хасковлия
18.03.2021 17:02 17:02

Военноинвалиди? Последната война приключи 1945г. Да са били тогавапо по на 17-18 години, означава, че сега са по на 97-100 години 70 човека!!! Браво! Издражливи инвалиди!

Back to top button