Любопитно

В Свиленград изграждат нов парк в борова гора

Започва изграждането на нов парк в Свиленград, съобщават от общината.

Идеята е той да включва боровата гора, която се намира в югоизточната част на града, в района на Речните лозя. В Общия устройствен план на Свиленград районът е отреден за озеленяване, паркове, градини и терени за спорт и атракции. Боровата гора във времето се е наложила като място, предпочитано от свиленградчани за спортни занимания и отдих. Като зона за рекреация тя е включена и в плана за интегрирано развитие на община Свиленград за периода 2021 – 2027 г.

Началната стъпка за изграждането на парка е решението за изработване на подробен устройствен план със схеми за ел. захранване и водоснабдяване, взето от Общинския съвет. Общината стартира процедура за придобиване на обекта, който в момента в голямата си част е държавна собственост, а малка част от него са частни имоти.

Според кметството боровата гора може да се проектира и изгради като най-големия парк на Свиленград от типа на „Борисовата градина“ в столицата. В нея се предвиждат обилна зеленина, алеи за бягане, колоездене и различни други видове спорт, зони за пикник и отдих, обособен участък за разхождане на домашни любимци, нови допълнителни видове растителност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button