Избори 2021

Десислава Танева: Ще работим за модерно и достъпно напояване

Министърът на земеделието и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС Десислава Танева се срещна със земеделски производители от Хасковска област. Срещата, организирана от кандидата за депутат от ГЕРБ Хасково д-р Георги Станков, се проведе в Харманли.

Десислава Танева бе посрещната от кмета на града Мария Киркова, от областния управител на Хасково и кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС д-р Стефка Здравкова, представители на МГЕРБ Харманли и фермери.

„Този край на областта е земеделски. Тук са едни от най-големите животновъдни и земеделски стопанства. Отглеждат се традиционно плодове, зеленчуци, грозде, произвеждат се вино и мед, и всичко това се прави от трудолюбиви и много отговорни хора. Затова съм удовлетворен от постигнатото през този мандат за хората от моя избирателен район“. Така д-р Георги Станков представи производителите на земеделския министър Десислава Танева.

„Успяхме да изпълним един от най-важните ангажименти, който бяхме поели пред Вас. През 2019 г. започна работа новата Регионална дирекция „Борба с градушките“ в Хасково“, каза пред стопаните Десислава Танева. Системата за борба с градушките включва команден пункт и 27 ракетни площадки и защитава територия от близо 1 900 000 дка.

По време на управлението на Правителството Борисов 3 в Хасковска област са сключени 707 частни и общински проекти по Програмата за развитие на селските райони. Общата им стойност е 118 млн. лева. Само в община Харманли по общинските проекти от Програмата договорената субсидия е 7 млн. 800 хил. лв., съобщи министър Танева.

В общините Тополовград, Ивайловград и Харманли са ремонтирани пътища за над 15 млн. лв., рехабилитирани са улици в Ивайловград, Любимец, Минерални бани, Свиленград, Симеоновград, Тополовград, Харманли за 10 млн. лв., изградени са водопроводи в Маджарово, Минерални бани, Свиленград и Стамболово за 22 млн. лв.

През последните четири години производителите от област Хасково са получили подпомагане в размер на над 632 млн. лева.

В програмата за управление за следващите четири години ние от ГЕРБ гарантираме, че ще продължим да подкрепяме производството на чисти и здравословни храни и да улесняваме достъпа на хората до балансирано хранене. Продължаваме подкрепата към стопанствата в секторите животновъдство, зеленчукопроизводство, овощарство и биологично производство. Ще стимулираме земеделските стопани да се грижат за околната среда и биоразнообразието. Ще работим за модерно и достъпно напояване. В програмата за управление на ГЕРБ са предвидени рехабилитация на хидромелиоративната инфраструктура и инвестиции във водоспестяващи системи в земеделските стопанства, стана ясно по време на срещата на министър Танева и д-р Георги Станков със земеделските стопани в Харманли.

ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button