Хасково

Бистрят създаването на национален младежки форум

СрещатаПредставители на младежки организации от Хасково и региона обсъдиха днес идеята за учредяване на национален младежки форум. На сбирката в местния Младежки информационно- консултантски център присъства Желязко Латунов, който е един от членовете на инициативния комитет. По думите му и преди е имало опити за създаване на подобна младежка структура, но всички са били неуспешни.

Идеята за националния младежки форум се родила преди 2 години. Мисията, която ще изпълнява бъдещата организация, е да представлява интересите на младите хора пред парламента и правителството. Сред основните й цели ще бъде социалната ангажираност на хората между 18 и 35 години.

СрещатаВ учредяването на националния младежки форум могат да участват младежки организации, регистрирани съгласно българското законодателство, както и младежки структури на политически партии от цялата страна. Желаещите да влязат в бъдещата организация ще изпращат специална регистрационна бланка до инициативния комитет. Записванията започват от 12 август, когато е Международния ден на младежта, и ще продължат до 15 септември.

Ако има достатъчно кандидати за създаването на представителната младежка организация, през октомври ще се проведат избори за нейно ръководство и структура. Управителният съвет ще включва председател, 2-ма зам. – председатели, секретар и представители на политически партии и младежки организации на регионално и областно ниво.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button