Избори 2021

Радан Кънев: Европа ни дава сигнали, ние трябва да променим начина на управление на България

Европа и европейските институции дават сигнали към българското общество, но те не могат да променят начина на управление на страната ни. Това е наша задача – на всички граждани и на „Демократична България“ като политическа сила. Това заяви в Хасково евродепутатът Радан Кънев, който даде своята подкрепа за кандидатите за народни представители от региона.

Демократична БългарияПротестната гражданска енергия от миналото лято и есента трябва да се превърне в граждански вот и по-добро управление, а не само демонтаж на сегашното, категоричен е Кънев. Той посочи, че „Демократична България“ излиза с много ясна детайлна управленска програма, защото страната ни има нужда от власт, която да реформира, да променя и да взима трудни решения.

Протестите в България направиха много силно впечатление и промениха отношението на Европа към страната ни. Досега то беше негативно, защото се смяташе, че българите подкрепят начина, по който са управлявани и че сме последни във всички класации. Лятото и есента показаха на цяла Европа, че това не е така и че българските граждани имат нетърпимост и има гражданско общество, което иска промяна. Това се видя и в Европейската народна партия, когато досега винаги е подкрепяла ГЕРБ, но сега се чуха различни гласове, допълни евродепутатът.

Негативната оценка на Европа за българската прокуратура е ясна от много години и ние от „Демократична България“ посочваме промяната там като основен приоритет, припомни Кънев.

България трябва да инвестира в човешния капитал, защото хроничната бедност и ниските доходи са основна тема в страната и това трябва да се промени, единодушни бяха Радан Кънев и водачът на листата за Хасково на „Демократична България“ Катя Панева. Той я определи като доказала се, последователна, отговорна и почтена. Оптимист съм, че ще имаме мандат от Хасково, защото Катя познава добре проблемите на хората и има решения за тях, които ще представи в бъдещото Народно събрание, заяви Радан Кънев.

Демократична БългарияНие имаме дългосрочни политики за бъдещето на България и поемаме отговорността да ги приложим, каза Катя Панева. Тя посочи отново своя приоритет в бъдещата си работа – здравеопазването. Има огромна дупка когато говорим за грижата за хората и комуникацията между пациенти, лекари и здравната каса, която трябва да се промени, категорична е водачът на листата за Хасково на „Демократична България“.

Кандидатите за народни представители на коалицията ще работят за преодоляването на катастрофалната ситуация, в която се намира държавата. През последната година управлението, особено на ковид кризата, е подчинено изцяло на интересите на един човек – Борисов и неговата предизборна кампания за сметка на хиляди хора, които губят живота си, посочи Радан Кънев.

Моят призив е на 4 април да направим възможното това управление да свърши и България да има отговорно и силно правителство, което да работи в интерес на 7 милиона българи, заключи евродепутатът.

 

След Хасково Радан Кънев посети Димитровград, където в Киноложкия център на Георги Апостолов – Гопи, който е част от листата на „Демократична България“ обсъдиха законодателни промени, свързани със защитата на животните и бездомните кучета, за да може България да заприлича на нормална държава.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button