Хасково

Предадоха на съд шофьор на автобус за контрабанда на 33 кг. марихуана

Хасковската окръжна прокуратура е внесла в съда обвинителния акт спрямо 29-годишния сръбски шофьор на автобус Йетон Рамадани за контрабанда на близо 33 кг. марихуана за 131 729 лв., съобщават от държавното обвинение.

Haskovo.info припомня, че Рамадани и Мерджим Бейтулау бяха арестувани на 1 март миналата година при опит да преминат в Турция през ГКПП „Капитан Андреево“ с автобус без пътници. Дрогата беше скрита в прясно изграден тайник, а миризмата на силикон в автобуса, усетена от митничарите, издаде двамата сърби. Тогава шофьорът Рамадани каза, че механикът Бейтулау не знае за дрогата и по-късно беше освободен от ареста. Водачът призна, че е събирал пари за лечението на болната си майка.

Марихуана

От прокуратурата допълват, че в края на февруари 2020 г. от транспортната фирма възложили на Рамадани да откара един от автобусите за ремонт до Бурса, Турция. Преди да потегли от Сърбия той се съгласил да прекара 33 пакета с марихуана, които укрил в специално изработен тайник в багажното отделение на автобуса. Рамадани приел поръчката от негов познат – сърбин, който обещал да му плати 3 000 евро. Пратката трябвало да бъде предадена на мъж, който щял да чака на магистралата близо до Бурса.

Предвиденото от закона наказание за това престъпление е от 15 до 20 г. затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button