Избори 2021

Христо Иванов в Хасково: Голямата борба е на изборите хората да не си останат вкъщи

В тази предизборна кампания стои въпросът за бъдещето на страната и ние трябва да направим всичко възможно хората да не си останат вкъщи, а да отидат и да гласуват срещу статуквото. Това заяви в Хасково съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, който дойде, за да подкрепи кандидатите за народни представители в региона.

Демократична БългарияГолемият въпрос сега е кой може да ни изведе от това блато, в което ни набута съюзът между Борисов и ковид, защото епидемията се ползва, за да се потисне изборната активност на хората като се наплашат и демотивират. По този начин корпоративният, купеният и контролираният вот да могат да решат съдбата на страната и ние не трябва да позволяваме това, заяви Иванов. Той призова всички да излязат на 4 април и да гласуват с номер 11 в бюлетината, за да определят пътя на България.

Много е трудно да се правят прогнози в тази ситуация, защото уравнението е само с неизвестни. Голямата борба е хората, които ще гласуват срещу Бойко Борисов да не си останат вкъщи. Ние имаме ясни приоритети, които дават отговор на хората с очакване за промяна и сме готови да работим с всички опозиционни формации, които припознават нашата идеология, каза още Христо Иванов.

Демократична БългарияАз обичам да казвам, че въпреки че не сме в парламента именно „Демократична България“ определи дневния ред в страната и отново ще го правим без значение дали сме в управление или в опозиция, допълни вторият в листата за Хасково Тодор Топалов. Той беше определен от Христо Иванов като млад човек с енергия и дълъг път в политиката.

В разговор между двама по-рано те определиха като свой приоритет и борбата срещу „парцелирането“ и негласната коалиция между ГЕРБ и ДПС. Като пример Топалов посочи местните избори в региона, където през 2019 година в Маджарово ГЕРБ не издигна кандидат, а ДПС спечели кметското място. ДПС пък подкрепи ГЕРБ в Хасково, посочи Тодор Топалов.

От „Демократична България“ определят като много сериозен проблемът с гласуването в чужбина. Ние искаме парламентът спешно да се събере и да отмени идиотското ограничение от 35 секции в страните извън Европейския съюз, каза Иванов. Той даде пример с Великобритания, където секциите ще бъдат с 50 по-малко от миналите избори. Призовавам хората, които са в чужбина да се обадят вкъщи и да кажат на своите близки: Номер 11!, заяви лидерът на „Да, България!“.

Показахме, че ние стоим зад идея и кауза, които ще продължим да отстояваме. Имаме ясна програма и когато хората гласуват за нас, знаят за кого и за какво гласуват, категорични са кандидатите на „Демократична България“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button